06 28307774

Museum de Zwarte Tulp

Museum de Zwarte Tulp, hét museum over de bloembollencultuur neemt u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.

Het museum bestaat sinds 1985 en is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Onderdelen van het museum zijn de vroeg 20ste-eeuwse directiekamers van Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden BV, de Comparitie genaamd, en de museumtuin waar in het seizoen een variatie aan bolgewassen bloeit.


't Huys Dever - Lisse

In 1182 bestaat Lisse uit slechts vijf boerderijen. Dirk van Kleef trouwt dat jaar met Margaretha, dochter van graaf Floris III, mogelijk in een houten woontoren op de plek van het huidige Huys Dever.


Groene landhuis / Zuivelboerderij Pennings

Fraai gelegen in de polder, naast de boerderij, staat het Groene Landhuis. Een prachtige locatie in een groene omgeving waar u, na een boottocht, in alle rust kunt vergaderen, borrelen en barbecuen.

Het Landhuis heeft een frisse uitstraling en biedt ruimte aan 40 personen voor een vergadering of diner en 50 personen voor een borrel of feest. Wanneer u het ruime overdekte terras erbij betrekt kunt u tot 100 gasten ontvangen, ook in de winter. Alle faciliteiten die nodig zijn om uw bijeenkomst tot een succes te maken zijn aanwezig. De unieke plek, midden in de polder met uitzicht op de grazende koeien, bezorgt uw gasten een onvergetelijke ervaring.


Boerengolf Warmond

De familie van der Geest, heeft aan de Wasbeeklaan een veehouderij met Boerengolf en een jachthaven. Deze boerderij is een heerlijke plek om tussen de koeien te recreëren. Je kunt hier een indruk meekrijgen hoe het reilt en zeilt op een veehouderij.

De boerderij is centraal gelegen, dicht bij de A44 en station Sassenheim bevindt zich 200 meter van onze boerderij. Een prima uitvalsbasis voor een leuk dagje uit! Geniet van het weidse uitzicht en laat u culinair verrassen door Jeffs van Vliet catering!

In de drukke Randstad, dicht bij de grote steden, is de boerengolfbaan gelegen in een rustiek oud poldertje (in de 12e eeuw schijnt er een burcht te hebben gestaan. Kunt u zich voorstellen dat jonkvrouwen en edelmannen de plek uitkozen om te vertoeven?
Op de boerderij zijn koeien, kalfjes, varkens, kippen, pony’s en schapen het hoofddecor. Het boerengolf wordt gespeeld op de baan echt tussen Bertha, Grietje en Betsy III. Bij warm weer zoeken de koeien verkoeling in de slootjes.
Op de achtergrond zie je zeilen opgebold door de wind over de Kaag glijden. Rond de boerengolfbaan tref je bootjes aan. En in het voorjaar bloeien de bollenvelden rijkelijk om ons heen.


Theater de Muze - Noordwijk

Een avond naar het theater met familie en vrienden is al leuk genoeg, maar er is een manier om het nog leuker te maken! Namelijk door uw avondje uit goed te starten in één van de geselecteerde restaurants op loopafstand van De Muze. Met een gevarieerde keuze aan gerechten en lekkernijen zit er voor iederen wel wat tussen!


Sassennest - Sassenheim

Park Rusthoff ligt in het centrum van Sassenheim, omgeven door de Hoofdstraat, Kerklaan, Parklaan en J.P. Gouverneurlaan. Elk van bovengenoemde straten geeft toegang tot het park.
De hoofdingang van Park Rusthoff is aan de Hoofdstraat/hoek J.P. Gouverneurlaan te Sassenheim.


Theater het Onderdak - Sassenheim

Theater ’t Onderdak is een perfecte locatie voor het organiseren van een bedrijfspresentatie, voorlichtingsbijeenkomst, trainingsbijeenkomst, borrel of een theatervoorstelling als personeelsfeest waarbij wij een theaterarrangement serveren.


Kasteel Teylingen - Voorhout

De ruïne van het kasteel Teylingen is een ronde waterburcht die het vlakke landschap domineert. Oorspronkelijk was er slechts sprake van een ringmuur; de donjon werd later in de dertiende eeuw toegevoegd. Behalve de huidige burcht, was er een uitgestrekte voorburcht, die eveneens door een gracht was omgeven. Hier verrees in de veertiende eeuw een comfortabel en luxe woonhuis.


Activiteiten


Wetenswaardigheden